Waarom je auto wassen in een wasstraat?

Slaat de twijfel wel eens toe? Zelf je auto wassen of toch voor de wasstraat kiezen? Onderstaande voordelen van de wasstraat kunnen je alvast helpen om die keuze makkelijker te maken.

Handig en comfortabel

Na een drukke werkdag of werkweek is het lastig om zelf nog aan de slag te gaan met emmer en spons. Een wasstraat is veel comfortabeler: je rijdt langs, selecteert een programma en kunt voor de rest lekker achterover leunen. Bovendien ben je heel weinig tijd kwijt. In minder dan een kwartiertje is de hele klus meestal geklaard en glimt je auto als nooit tevoren. Over openingstijden hoef je je geen zorgen te maken: de meeste wasstraten zijn 7 dagen op 7 open, zoals de wasstraat van Autobedrijf Kessel.

Tot in het kleinste detail

Een auto wassen mag zich niet beperken tot wat zichtbaar vuil is. De onderkant van je auto verdient minstens evenveel aandacht. Daar blijft modder aan kleven en daar bevinden zich tijdens de winter resten van pekel. Beide zijn slecht voor je carrosserie, want je auto gaat er sneller door roesten. Een wasstraat heeft hier totaal geen moeite mee, iets wat helaas niet kan worden gezegd wanneer je zelf op je buik moet gaan liggen. Je hoeft niet bang te zijn voor krassen. Wasstraten gebruiken tegenwoordig speciale borstels die heel lief zijn voor je auto.

Keuze te over

Wasstraten bieden niet alleen een standaard programma aan. Ze hebben ook tal van opties. Voor luttele euro’s extra kun je bijvoorbeeld kiezen voor voorwassen, waxen of polijsten. Stukken goedkoper dan wanneer je deze producten zelf aanschaft.

Aandacht voor het milieu

Wasstraten zijn tegenwoordig steeds milieuvriendelijker. Er wordt steeds vaker nagedacht over hergebruik van water en reinigingsmiddelen zijn ook steeds meer biologisch afbreekbaar. Vergeet niet dat het eigenhandig wassen van je auto algauw enkele tientallen liters waters kost.