De ideale tips tegen heimwee

Het is normaal dat je tijdens jouw highschool in Amerika jou familie en vrienden zal missen. Je bent dan voor een langere tijd weg en laat alles achter. Voor veel mensen is deze verandering heel moeilijk. Het kan dan zijn dat je last krijgt van heimwee. Hier kan je niks aan doen. Het is wel fijn om te weten hoe je hiermee om moet gaan. Zo lukt het jou misschien toch nog om jezelf eroverheen te zetten en er nog een leuke tijd van te maken. Niemand vindt het leuk om zich zo rot te voelen. Lees daarom het artikel verder voor de ideale tips!

Ga veel praten

Praten is heel belangrijk als je last hebt van heimwee. Niemand zal je uitlachen om het feit dat je jouw vertrouwde omgeving en familie mist. Praat er daarom over met iemand die je vertrouwd. Zij kunnen jou hier goed bij helpen en zo voelt het misschien wat opgelucht. Praten lucht eenmaal op. 

Ga leuke dingen ondernemen

Het is belangrijk dat je leuke dingen gaat doen als jij last hebt van heimwee. Zo ben je afgeleid en zal je minder last hebben van jouw heimwee. Hoe eerder je ook jouw nieuwe omgeving leert kennen hoe sneller het misschien als thuis gaat voelen. Je wilt natuurlijk niet dat je eerder naar huis moet omdat je jouw vertrouwde omgeving zo erg mist. Dat is dan een gemiste kans geweest. Het is een grote uitdaging om een uitwisselingsjaar te nemen, maar het biedt ook veel mogelijkheden en kansen. Je ontdekt heel veel en leert ook tegelijkertijd op een leuke manier een hoop. Laat je high school droom niet verpesten en doe er alles aan om van de heimwee af te komen. 

Neem vertrouwde spulletjes mee

Je krijgt tijdens jouw high school jaar in Amerika natuurlijk een gastgezin. Dit zal jouw nieuwe verblijf worden voor de komende tijd. Het is dan prettig om vertrouwde spulletjes mee te nemen zoals, knuffel, foto, beeldje en een geur. Zo voel jij je sneller thuis in jouw nieuwe gastgezin. Het is ook belangrijk dat je vele met jouw gastgezin bespreekt en leert omgaan met elkaars normen en waarden. 

Ontdek waar de heimwee vandaan komt

Je moet het natuurlijk aanpakken bij de oorzaak. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken waar het vandaan komt. Zo ontdek je precies wat je eraan kan doen. Heimwee gaat meestal met ups and downs. Je zal niet alle dagen dat je er zit last hebben van heimwee. Hou dus vol. Probeer ook een paar gewoontes van thuis tijdens je uitwisseling in te voeren. Denk bijvoorbeeld aan je standaard rondje dat je altijd in Nederland deed voordat je op uitwisseling ging.