Het helende effect van de sauna

Dat de sauna gezond en goed voor ons is, dat is inmiddels wel algemeen bekend, wetenschappelijk bewezen zelfs. Hoewel we gemiddeld maar 15 tot 20 minuten in de sauna blijven, gebeurt er in ons lichaam van alles. Onze lichaamstemperatuur stijgt en dat bevordert en stimuleert diverse processen.

Gezondheid

De warmte van de sauna zorgt dat je lichaamstemperatuur tot wel twee graden omhoog kan gaan. Je huid reageert daarop en om te voorkomen dat je oververhit raakt, worden de bloedvaten in je huid verwijd en ga je zweten. Vooral de Infrarood sauna van Elite Wellness werkt heel direct op je huid in. Je zweetklieren worden aangezet en onderzoek wijst uit dat het vocht dat je nu verliest vooral vocht is, wat uit je bloed komt. Om de vochtbalans in je bloed weer te herstellen, worden je vetweefsels, spierweefsels en de weefsels van je huid gestimuleerd om vocht af te geven aan je bloed. Dit vocht bevat afvalstoffen en melkzuren die op deze manier je lichaam uitgewerkt worden. Als je dit regelmatig herhaalt en je infrarood sauna van Elite Wellness vaker gebruikt, dan komt ook oudere rommel uit je weefsels los. Dit proces zorgt er onder andere voor, dat je huid gladder wordt en minder oneffenheden vertoont, doordat de poriën hun vuil loslaten. Ook de PH-waarde verbetert.

Spieren

Juist ook voor spierherstel is de infrarood sauna van Elite Wellness een goede keuze. De warmte geeft een heilzaam effect en verlicht spierpijn. En zoals hierboven ook uitgelegd verlies je via je zweet ook opgeslagen melkzuren. Je lever voert melkzuur af en als er teveel van is, dan kunnen je spieren verzuren. Het effect van de infrarood sauna van Elite Wellness is een verbeterde bloedsomloop. Je spieren herstellen hierdoor sneller van beschadigingen. Het gebruik van de sauna voorafgaand aan een spiermassage, maakt je spieren al zachter en meer ontspannen en is aan te raden.

Weerstand

Dagelijks krijgt ons lichaam te maken met allerlei ziektekiemen van buitenaf, zoals bacteriën, virussen en gifstoffen. De eerste barrière daartegen is je huid. Onze huid met een vet- en zuurlaag, houdt al veel ziekteverwekkers tegen. Wat toch binnenkomt wordt door je witte bloedcellen aangepakt. De hitte van de sauna wekt een soort kunstmatige koorts op, die de aanmaak van afweerstoffen stimuleert. Saunaatje pakken straks?