Zo zorg jij ervoor dat je geld zijn waarde behoudt!

Het afgelopen jaar hebben we gezien hoe snel geld in waarde kan verminderen. Zo hebben we te maken met een zeer hoge inflatie en zien we dat onze koopkracht behoorlijk is achteruit gegaan. Mocht je een (klein) vermogen op de rekening hebben staan, dan is het zeer aan te raden om dit geld te investeren. Zo zijn er diverse investeringen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het vermogen in ieder geval zijn waarde behoudt. 

Vastgoed kopen in Nederland

Een manier om geld te verdienen met je geld, is door vastgoed te kopen in Nederland. Naast dat er een kans is dat de waarde van de woning toeneemt, heb je ook de mogelijkheid om het vastgoed te verhuren. Je ontvangt in dat geval een vast rendement per maand. Houd bij de berekening wel rekening met leegstand. Je loopt natuurlijk altijd het risico dat het huis voor een bepaalde periode leegstaat. In deze periode komt er dan ook geen rendement binnen. Wel is dit de uitgelezen kans om de woning op te knappen. 

Vastgoed kopen in het buitenland

Naast dat je vastgoed in eigen land kunt kopen, kun je er ook voor kiezen om een of meerdere huizen in het buitenland te kopen. Kies een plek waar je graag naartoe gaat voor een vakantie en kijk wat daar mogelijk is. Je kunt deze woning voor een bepaalde periode van het jaar verhuren en een andere periode vrijhouden zodat je zelf kunt genieten van een vakantie. Een locatie waar huizen zeer geliefd zijn, is Marbella. Zowel in Marbella zelf als in de omgeving van de stad zijn vakantiehuizen erg populair. De kans dat je deze woning tijdens hoogseizoen voor een behoorlijk bedrag kunt verhuren, is erg groot. Een huis kopen in Mijas bij Exellent Marbella is daarom een echte aanrader. 

Houd rekening met het klimaat

Als je een huis in het buitenland wilt kopen om te verhuren dan is het onder andere belangrijk dat je rekening houdt met het klimaat. Kies bij voorkeur voor een bestemming waar het gedurende het hele jaar redelijk warm is. Op die manier kun je de woning het beste verhuren en blijft het bovendien leuk om er zelf buiten hoogseizoen naartoe te gaan.