5 coole upgrades voor jouw motor

Motorrijden is een hobby voor de meeste rijders en zoals iedereen weet: Een hobby mag geld kosten. Je hebt verschillende type rijders, de mooi weer rijder, de sportieve rijder, de cruiser en ga zo maar door. Ze hebben allemaal een ding gemeen, ze houden van motorrijden en ze houden van hun motor. Ben jij een motorfanaat lees dan nu welke upgrades jij kunt toepassen. 

Laat hem shinen

Natuurlijk kun je de motor poetsen, maar dat is niet helemaal wat we hier bedoelen. We bedoelen hiermee customize de verlichting naar jouw wensen. Je geeft het gezicht van de motor zo een eigen style, iedereen kan zien dat het jouw motor is. Let wel op niet elke koplamp past zomaar. Ook moet de accu er op zijn afgestemd, anders moet je misschien een nieuwe motor accu kopen 

Voor de uitlaat komt de inlaat

Hoe sneller de uitlaatgassen de motor kunnen verlaten is, in combinatie met de benodigde tegendruk een van de belangrijkste factoren voor de power van een motor. Voor het verbrandingsproces kan plaatsvinden, moet er eerst lucht in de motor komen. Dit gaat via een luchtfilter, met een sportfilter kun je dit proces versnellen. Waarschijnlijk zul je ook de benzinetoevoer hierop moeten afstemmen, alles staat in verbinding bij een motor.

Het geluid van je dromen

Een moeilijke naam, maar toch weet elke motorfanaat hoe je hem moet uitspreken. We hebben het natuurlijk over het merk akrapovic, het mooie volle race geluid dat door de straat klinkt. Als je dit geluid te overwelmend vindt, kun je ook kiezen voor een iets meer gedempte uitlaat. Een sportieve uitlaat is in ieder geval een mooie upgrade. 

Zonder grip geen snelheid

Met bovenstaande upgrades is de power geregeld, maar hoe gaan je gladde bandjes dat verwerken? Precies, dat gaat nogal lastig en voor je het weet lig je onderuit. Dit wil je natuurlijk voorkomen zodat de motor geen schade oploopt. Kies daarom voor banden met goede grip, dit heeft te maken met de rubbersoort en het soort wegdek. Rij je ook veel op de weg in de winter/herfst? Zorg dan voor banden met veel profiel. 

Veiligheid in design

Het is dan wel niet echt onderdeel van je motor, maar wel heel belangrijk voor het motorrijden; de kleding. Op een motor zit je altijd buiten, je hebt geen kreukelzone en als je ergens bovenop rijdt dan lig je er waarschijnlijk naast of voor. Gelukkig heb je tegenwoordig mooie designs die erg veilig zijn.