Drie sportieve SUV’s

Herinner je de tijden nog toen de meeste SUV’s traag, zwaar en saai waren? Voorbij zijn deze dagen, want er zijn tegenwoordig nieuwe soorten SUV’s op de markt. Deze ultrasnelle auto’s kunnen nu concurreren met verschillende sportauto’s op het gebied van acceleratie, terwijl ze enorm veel ruimte bieden.

Sportieve SUV’s kunnen snel en agressieve zijn, maar ook zacht en comfortabel. Dit komt door de enorme vooruitgang in aandrijftechnologie, design en gewichtsreductie. In dit artikel zien we drie populaire en top-performing SUV’s die je kunt kopen in 2022.

Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne is zeer bekend in de wereld van sportieve SUV’s. Het is een naam dat jarenlang in de Porsche familie heeft bestaan. De twee andere auto’s op deze lijst zijn nieuwkomers als we het met de Cayenne vergelijken. Hoor je de naam “Cayenne” denk je meteen naar prestatie en elegante ontwerp. Porsche Cayenne onderhoud is vaak ook wat goedkoper dan de andere luxe auto’s. Dit komt door de robuuste en krachtige turbo V8 motor van de turbo GT model, de snelste model in de line up.

Aston Martin DBX

De Aston Martin DBX is een zeer snelle luxe SUV. Aston Martin staat bekend voor auto’s met luxueuze interieurs en prachtige design elementen. De DBX is de eerste SUV die werd uitgebracht door deze prestigieuze automerk. De krachtige motor komt van Mercedes-AMG met enkele aanpassingen van Aston Martin. Het is de indrukwekkende twin-turbo V8 motor. In de DBX zal deze AMG motor wat luider klinken door de upgrades van Aston Martin. Ook heeft het een hogere vermogen. De onderhoud van deze SUV zal ook niet moeilijk zijn door de sterke aandrijflijn van Mercedes.

Lamborghini Urus

De Urus is de super krachtige en agressieve SUV van Lamborghini. De aandrijflijn komt van de Porsche Cayenne Turbo en de Audi RS Q8. Het Italiaanse ontwerp is van Lamborghini. Het design is esthetisch en doelgericht. Het heeft de harde en scherpe lijnen die we gewend zijn van Lamborghini. De Urus lijkt aerodynamisch en het zal enorm veel aandacht trekken in het verkeer. Het is sportiever dan de Cayenne met wat meer vermogen en een hogere topsnelheid. Maar de Cayenne heeft een snellere acceleratie. De Urus zal ook wat luider klinken en het onderhoud zal hetzelfde zijn.