Hoe bestrijd je vochtproblemen in een boot?

Het is vanzelfsprekend dat je bij een boot veel te maken krijgt met vocht, juist dan moet je opletten of je geen last krijgt van vochtproblemen. Krijg je last van vochtproblemen in jouw boot? Neem dan contact op met Alphavochttechniek, de vochtverwijderaar met jarenlange ervaring en kennis. Alpha vochttechniek geeft zwart op wit, vijf jaar garantie op alle werkzaamheden die hun verrichten.

Hoe ontstaan vochtproblemen op een boot?

Door teveel vocht aan boord te hebben ontstaan vochtproblemen en schimmels. Het vochtniveau stijgt door natte kleren of een lek in de boot. Bovendien zorgt condens ook voor een hoge luchtvochtigheid aan boord. Condens ontstaat door het temperatuurverschil tussen buiten en binnen. Het condenswater druipt vervolgens naar beneden en vormt een klein plasje water. Boten die op zout water varen hebben meer last van vochtproblemen. Zit de binnenkant van de boot onder zout water, spoel dit dan af. In een boot is het nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie aanwezig is. Het plaatsen van een luchtontvochtiger in een boot is effectief. Luchtontvochtigers zuigen vochtige lucht op. Stofdeeltjes en vuil blijven in de luchtontvochtiger hangen, waardoor de lucht licht gereinigd wordt.

Hoe kan je vochtproblemen voorkomen?

Zorg er voor dat er voldoende frisse lucht in de boot binnen komt. Door de verwarming aan te zetten wordt het vocht ook opgenomen, maar dan moet je er wel voor zorgen dat de lucht ook naar buiten toe kan. Als je regelmatig in de winter aan boord bent, moet je goed opletten dat het condenswater niet ophoopt in de bilge. Je bestrijdt vocht in je boot door de boot goed te laten ventileren en de luchtontvochtiger en de verwarming aan te zetten. Laat ook vooral geen was opdrogen in de boot, hierdoor stijgt het vochtgehalte in de boot. Lukt het nou niet om zelf het vocht weg te halen dan kan je ook altijd nog een bedrijf inhuren die dit voor jou komt doen. Een bedrijf langs laten komen kost natuurlijk wel meer geld dan wanneer je het zelf gaat doen.

Risico’s van te veel vocht in een boot

Heb je last van vochtproblemen in je boot moet je het zo snel mogelijk aanpakken. Vochtproblemen zijn niet goed voor jouw eigen gezondheid. Het kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je luchtwegen en een astma aanval krijgt.het daarom goed in de gaten en zorg voor een goede ventilatie. Ruik je een muffe geur dan is er een grote kans dat je last hebt van vochtproblemen. Als de vocht  niet behandeld wordt, kunnen er schimmels ontstaan.