Hoe onderhoud je de wrap van je auto?

Het onderhouden van de wrap van je auto is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze er lang goed uitziet en beschermd blijft tegen de elementen. Hieronder volgen enkele tips voor het onderhouden van de wrapfolie voor uw auto.

Regelmatig reinigen

Het regelmatig reinigen van je auto wrap is essentieel om ervoor te zorgen dat deze er lang goed uitziet. Het is aan te raden om je auto minstens één keer per maand schoon te maken, afhankelijk van hoe vaak je ermee rijdt. Gebruik een zachte spons of doek en warm water met een mild reinigingsmiddel om de wrap schoon te maken. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en harde borstels, omdat deze de wrap kunnen beschadigen.

Vermijd harde reinigingsmiddelen

Harde reinigingsmiddelen, zoals ammoniak of schurende reinigingsmiddelen, kunnen de wrap beschadigen en de kleur vervagen. Gebruik alleen een mild reinigingsmiddel en warm water om de wrap schoon te maken.

Gebruik geen hogedrukreiniger

Het gebruik van een hogedrukreiniger om je auto wrap schoon te maken, is geen goed idee omdat het de wrap kan beschadigen. Het kan ervoor zorgen dat de wrap loskomt of rimpels veroorzaakt. Gebruik in plaats daarvan een zachte spons of doek om de wrap schoon te maken.

Vermijd krassen

Krassen op de wrap kunnen ervoor zorgen dat deze beschadigd raakt en de levensduur verkort wordt. Vermijd het gebruik van harde voorwerpen zoals schuurmiddelen of harde borstels op de wrap. Als er krassen op de wrap zijn, kan een professional deze repareren of de wrap vervangen.

Parkeer je auto in de schaduw

Parkeer je auto bij voorkeur in de schaduw om te voorkomen dat de wrap te veel wordt blootgesteld aan de zon. De zon kan de wrap vervagen en uitdrogen, wat kan leiden tot scheuren of loslaten. Als je je auto niet in de schaduw kunt parkeren, overweeg dan om een autohoes te gebruiken om de wrap te beschermen.