Ik ga naar Mongolië en neem mee…

Met maar 3,278 miljoen inwoners op 1.564.000 km2 is Mongolië het paradijs voor iedere introvert. Het is een prachtig dunbevolkt land waar de hoofdstad Ulaanbaatar is. Tevens ook een goed woord voor het volgende potje galgje. De inwoners zijn gastvrij, beleefd maar net als ons Nederlanders ook zeer direct. Lijkt het je wat om tijdens je uitwisseling in Mongolië bij een gastgezin te wonen? Klik dan na het lezen van dit artikel op de link hierboven! 

Het programma

De studenten die aan dit programma kunnen deelnemen, zijn tussen de 15 en 17 jaar oud. Studenten verblijven een heel schooljaar in Mongolië en verblijven bij een lokaal gezin. We gaan samen naar dit gezin op zoek na je intake bij ons. Dit omdat we een juiste match willen vinden. Je hebt meerdere contactmomenten met je gezin voordat je er daadwerkelijk heen vertrekt. Het leuke aan het verblijven bij gezinnen vinden wij het traditionele eten. In de hoofdstad vind je inmiddels veel Westerse eettentjes. Bij de gezinnen thuis wordt nog traditioneel gekookt. 

Reistip!

Betalingen in het buitenland kunnen soms problemen met zich meebrengen. Vaak kun je dit oplossen door cash mee te nemen maar omdat studenten een heel jaar in Mongolië verblijven is ons probleem daar niet mee opgelost. Normaliter zou een creditcard het probleem oplossen maar als minderjarige kun je die zelf niet aanvragen. Het is dus van groot belang dat je bij je bank een nevenkaart van je ouders aanvraagt of kijk of er een mogelijkheid is dat er een prepaid creditcard aangevraagd kan worden.

Reisverzekering

Iedere student die als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar reisverzekering. In de gesprekken met YFU vertellen we je welke het meeste bij jouw gekozen programma passen. YFU werkt samen met Tasman verzekeringen. Via deze organisatie kun je ook reisverzekeringen afsluiten met niet-reguliere reisdoelen.

Wanneer een student via ons programma een reis boekt, zit er automatisch een annuleringsverzekering bij.

Geen introvert persoon?

Heb je na het lezen van dit artikel en het bezoeken van de website nu toch het gevoel dat Mongolië en haar directe maar authentieke inwoners niks voor jou zijn? Misschien is een uitwisseling naar Amerika iets voor jou! Klik nu hier en bekijk de mogelijkheden.