Wat mag je wel en niet met een graafmachine doen?

Bij goed onderhoud en zorgvuldig gebruik kan een graafmachine een zeer lange levensduur hebben. Een roekeloos gebruik kan daarentegen leiden tot ongelukken en kostbare reparaties lang voordat ze noodzakelijk zijn. Graafmachines en nog veel meer kun je huren bij Spapens Machinehandel. Hierbij een aantal handige tips voor graafmachines samengesteld om je te helpen je graafmachine in topconditie te houden.

WAT MAG JE WEL DOEN MET EEN GRAAFMACHINE?

Grondverzet

Veel mensen willen een graafmachine huren vanwege hun bruikbaarheid bij grondverzet. De grondverzet toepassingen voor graafmachines zijn onder meer:

Geul graven: sleuven hebben meerdere toepassingen in de bouw, nutsbedrijven en vele andere industrieën. Operators graven greppels met graafmachines om funderingen te leggen, draden en leidingen te installeren of een gebied te creëren om zaden te planten. Graafmachines kunnen sleuven graven die veel tijd en moeite zouden vergen met handmatige apparatuur.

Landschapsindeling: tijdens het landschap indelingsproces egaliseert of beeldhouwt een machinist de grond om een ​​gebied voor een project voor te bereiden. In de bouw creëert grading een vlakke ondergrond voor een gebouw of een ander stuk architectuur. Bij grading in landschapsarchitectuur kan het gaan om het regelen van de waterstroom uit een gebied of het creëren van een ruimte voor planten, paden en andere elementen.

WAT MAG JE NIET MET EEN GRAAFMACHINE DOEN?

Verkeerde onderdelen gebruiken

Als je een bak gebruikt die te klein of te groot is voor de klus, kan je productiviteit zelfs afnemen. Een bak met een verkeerde maat kan moeilijk te controleren zijn, kan de hydrauliek heter maken en het brandstofverbruik verminderen. Deze gevolgen van een verkeerde bak kunnen ertoe leiden dat je apparatuur eerder onderhoud nodig heeft en de bak zelf eerder moet worden vervangen.

Graven over aandrijfmotoren

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op elke regel, maar waar mogelijk is het het beste om niet over je aandrijfmotoren te graven. De aandrijfmotoren zijn duur om te vervangen en over hen heen graven veroorzaakt onnodige belasting van het onderdeel, verhoogt de mate van slijtage en versnelt de tijd tot vervanging.

Door het aandrijfuiteinde weg te houden van het werk, komt de kracht op de looprollen en het spoor waar het zou moeten zijn. Door op deze manier te werken, worden de aandrijfmotoren ook beschermd tegen beschadiging door vallende stenen en puin.