De leukste wateren in Europa om op te varen

In de zomer is uitwaaien vaak een erg fijne en lekkere keuze. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor in de zee te gaan zwemmen, maar ook varen op de zee of op andere wateren kan tijdens de warme zomerdagen best een goede optie zijn. In de zomer een boot kopen bij Jachtmakelaardij Kappers kan hierbij één van de eerste stappen zijn. Als je eenmaal een boot hebt, dan is het een kwestie van varen over de leukste wateren! Hieronder lees je meer over de leukste wateren in Europa om op te varen.

Amalfikust

De Amalfikust is een zeer unieke locatie. De Italiaanse wateren rond de Amalfikust zijn een erg populaire locatie om te varen. Er is een kustlijn zoals nergens anders, een prachtig uitzicht en geweldige wateren. Een absolute aanrader om even uit te proberen als je op leuke wateren wilt varen! Verder kun je vanaf de Amalfikust ook doorvaren richting het bekende Capri.

De Franse Rivièra

De Franse Rivièra ligt zoals uit de naam natuurlijk valt af te leiden in Frankrijk. Wat betreft toeristische locaties behoort dit deel tot de bekendste van de wereld. Het gebied heeft fantastische wateren om op te varen en er zijn ook veel kleine jachthavens aanwezig. Verder is een voordeel dat er vrijwel altijd een prettig windje is. Extreem benauwd wordt het dus niet snel.

Dalmatische Kust

De Dalmatische kust is een vaargebied rond Kroatië. Ook dit is een erg unieke locatie met een geweldig uitzicht. De afgelopen jaren is het uitgegroeid tot één van de populairste plekken om bijvoorbeeld te gaan zeilen. Er zijn talloze eilanden en mooie watervallen aanwezig. Dit trekt veel bezoekers en is dan ook een absolute aanrader. De wateren zijn helder en ideaal om te varen.

Azoren

Tot slot hebben we als laatste vaarlocatie in dit rijtje de Azoren. Ook dit Portugese vaargebied is een aanrader als je leuke wateren zoekt in Europa om te varen. De Azoren bestaat uit maar liefst 9 Portugese eilanden. Deze eilanden bevinden zich in de Atlantische Oceaan. Je kunt dus van eiland naar eiland varen, leuke stops maken en met je eigen boot weer verder varen. Een boot kopen bij Jachtmakelaardij Kappers is dus een absolute aanrader.